Smørås IL

Snøryddingsinstruks

Snøryddingsinstruks

Snøryddingsinstruks Smørås IL

For at kunstgresset skal kunne benyttes mest mulig gjennom vintersesongen, må banen måkes manuelt med snøskuffer etter snøfall.

Samtlige lag må innrette seg etter reglene som følger slik at vi slipper håpløse forhold over lengre tid.

Klubben har også en snøfres – denne skal kun brukes av personer med opplæring/erfaring med slikt utstyr. ( det vil allikevel bli liggende igjen et tynt lag med snø som må fjernes manuelt )

NB: ved fresing er det viktig at det blir frest helt ut ( til utenfor asfalten ) før man avslutter - for den snøen som er frest blir ekstra tung, og ikke mulig å ta igjen etterpå. Ta derfor litt om gangen - og det må gjerne freses i flere omganger.( be om råd hvis man er usikker )
 
Det er ikke lov å gjennomføre noe som helst aktivitet på banen oppå snøen, da den fort blir til is som setter seg fast i kunstgresset.

De lagene som avslutter treningene om kvelden, må sørge for å løfte alle målene opp på hjulene - dette gjør at de ikke fryser fast i gresset.

Hvem skal måke snø?


Dersom det er snø på kunstgresset skal samtlige lag som har treningstid - måke en del av kunstgresset før de starter normal trening. Lagene må jobbe i 20-30 minutter før treningen starter. Deretter trener man på det feltet som er måkt, slik at neste lag får anledning til å fjerne snø fra et nytt felt på banen.

Så lenge det er snø igjen på banene, skal lagene ta en økt før trening starter.

Ikke avlys trening

Alle må da ta et tak for fellesskapet og ta ansvar for å måke snø!

Å innstille treningen på grunn av nedbør av typen snø kan ikke være noe tema da dette kan medføre at vi setter fotballaktiviteten ut av spill i lengre tid. Det er ikke lov å gjennomføre noe som helst aktivitet på snøen da den fort blir til is som setter seg fast i kunstgresset.

De yngste lagene får gjerne invitere foresatte med på treningen for å bidra!

 

Hvordan måke snø?


Snøen skal måkes ut av banene, helt ut på asfalten!

På denne måten slipper vi at det legger seg kanter og snøfonner inne på banene. De fryser fort til is som blir liggende lenge før de smelter og kan fjernes.

Snøen skal også måkes vekk fra målene som står plassert rundt banen slik at de ikke blir stående fast.

Snøskuffene finner man i utstyrsrommet eller i uteboden i sørenden av 11’er-banen på Slåtthaug. 

Når måkingen avsluttes skal snømåkene plasseres tilbake, eller leveres videre til neste lag. Se på dette som god oppvarming!

Beklager, men ved Apeltunbanen må man foreløpig bruke privat utstyr. Dette pga manglende lagringsplass for utstyr.

 
Det er ikke slik at hvis noen har måket banen før et annet lag kommer, så kan de bare spille. Alle må ta et tak for fellesskapet.
 
Om noen ikke gidder å måke har de heller ikke noe på kunstgressbanene å gjøre.
 
Se vedlegg for inndeling på hvem som måker hvor
 

Daglig leder / sportslig koordinator

      Thomas Natland    Tlf: 95109054   E-post: smil@smoras.no

 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift