G19 på topp: - Nå går vi for KM-tittelen

Etter tirsdagens overbevisende seier i lokaloppgjøret mot Gneist, troner juniorguttene på tabelltopp i førstedivisjon.

Juniorguttene leverte en solid vårsesong som endte med femteplass i 1. divisjon. Etter ferien har laget fortsatt den svært gode trenden. Tirsdag kveld tok Smørås imot naboene i Gneist til derby på Slåtthaug. 

De hvitkledde fra Liland tok ledelsen tidlig i førsteomgang, og lagene gikk til pause med kun den ene scoringen. Men etter hvilen slo Smørås nådeløst tilbake. Først fikset Vegard Lie utligningen, men det var bare begynnelsen. Etter en forrykende omgang endte det hele 5-1 til tetlaget. Smørås fire siste mål ble scoret av Vegard Lie, Garib Fatah Agid, Berner Skeie og Victor Hilland.

– I pausen var guttene tente og revansjesugne etter en omgang som ikke var dårlig, men som likevel var under den standard vi forventer av oss selv! Og andreomgangen ble rett og slett en oppvisning i angrepsspill. Vi fikk en tidlig scoring av Vegard Lie etter 48 min, og etter det så var det bare ett lag på banen. Med sylskarpe kontringer og full kontroll defensivt feide vi all motstand til side, forteller hovedtrener Tom Aasen.

Resultatet betyr at laget fortsetter å toppe 1. divisjon med 15 poeng. Loddefjord, som ligger på plassen bak, har 12 poeng. 

– Sesongen så langt har vært preget av både opp- og nedturer som alle lag opplever, men etter en dårlig start på vårsesongen så har egentlig pilen pekt oppover siden tapet hjemme mot Stord i midten av mai. Vi har etter det spilt tolv kamper og står med 9-0-3 på de kampene med en målforskjell på 63-19! Etter Stord-kampen sto vi med fire poeng på fem kamper og da hadde vi en samling i bunn og ble enige om at vi måtte begynne å ta poeng om vi ville holde plassen i divisjonen. Og som dere ser av tallene så er det akkurat det guttene har gjort.

Hovedtreneren trekker også frem kampene borteseirene 6-1 mot Gneist, 6-1 mot Bjarg, 3-1 mot Loddefjord og 7-1 mot Arna-Bjørnar som spesielt imponerende. Faktisk så har ikke laget tapt på bortebane siden serieåpningen mot Os 18. april!

– Hvordan har laget utviklet seg i løpet av sesongen?

– Jeg vil trekke frem to ting. Kontringspillet er det ene. Der er vi kanskje best i Hordaland når de offensive spillerne våre er på! Det går så hurtig og de er så teknisk gode og skaper så mye at det er en fryd å se på! Det andre er strukturen vår. Antall baklengs har gått drastisk ned siden vinteren og starten på våren. Laget er godt organisert og vi slipper ikke motstanderne til veldig mye målsjanser, sier Aasen.

Det blir en meget spennende sesonginnspurt for laget som har fem kamper igjen av serien.

– Nå har vi satt oss selv i en posisjon der vi faktisk kan bli historisk i Smørås-sammenheng! Så å si noe annet enn at vi har lyst å vinne 1. divisjon blir bare feil!
Nå har vi satt oss selv i en slik posisjon at alt er opp til oss selv. Dette kan vi avgjøre på egenhånd så får vi se om vi kan avslutte like sterkt som vi har startet, isåfall blir vi kretsmester og det skal vi jobbe knallhardt for å klare!

Det skal også nevnes at J19-laget, som også spiller på øverste nivå i 1. divisjon, tok en meget imponerende seier borte mot sterke Nordhordland/Eikanger/Kvernbit tirsdag kveld. Jentene ligger for øyeblikket på andreplass etter tre spilte kamper. Det er ingen tvil om at det er svært gode tider for juniorfotballen i Smørås!

Hovedsponsor

 

Sponsorer

Aktuelt

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift