Historisk KM-tittel etter ellevill avslutningsrunde

Juniorguttene er kretsmestere etter en høydramatisk siste serierunde.

Smørås klarte kun 3-3 borte mot Sædalen, og alt tilsa at håpet om en historisk KM-tittel var ute. Både Bjarg, Bergen Nord og Arna-Bjørnar ville ta seg forbi Smørås om de vant sine kamper. Utrolig nok klarte ingen dette, og Smørås kunne slippe jubelen løs.

– Man blir stolt. For mange av guttene var dette deres siste kamp som juniorspillere, også får man være med på noe sånt. Det er utrolig stort. Man blir nesten litt rørt. Det var ekte idrettsglede, sier hovedtrener Tom Aasen.

– Vi har vært bunnsolide i høst. Jeg føler det er fortjent at vi vinner serien. Målsettingen før sesongen var at vi skulle holde oss i divisjonen. Vi har tatt voldsomme steg, sier Aasen.

Men det startet ikke bra i bortekampen mot Sædalen på Kalandseid. Vertene stilte med et solid mannskap, og det var en jevn og tøff batalje i førsteomgang, men uten scoringer. I andreomgang ventet et nervedrama ut av en annen verden.

– Vi var nervøse og det så ut som vi var livredde for å tape. Det var kanskje årets dårligste kamp, sier treneren om kampen.

Kort tid ut i omgangen gikk Sædalen opp til 1-0, og litt senere i omgangen doblet vertene ledelsen. Det så med andre ord svært mørkt ut for titteldrømmen til Smørås.

Tiden begynte å renne ut i den berømmelige sanden, men i det 83. minutt fikk Smørås trykket inn en redusering fra Hussein Mobarek. Og kun minuttet senere fikset Erik Giil Rødbotten 2-2 på et skudd fra distanse. Smørås, som allerede før de to scoringene var redusert til ti mann, kastet «alle» de resterende i angrep i håp om ta hjem seieren. Men kun to minutter etter utligningen glapp det igjen i de bakre rekker da en Sædalen-angriper tryllet inn et strålende langskudd.

I de dramatiske sluttminuttene var det mye tumulter både på og utenfor banen, men Smørås presset på for flere mål. I det 92. minutt kriget Marcus Tamimi inn 3-3 etter en dødball. Smørås fikk en siste dødballmulighet, men den ble aldri farlig. Dermed endte det 3-3, og de fleste trodde at gullhåpet var ute.

– Etter kampen var jeg steik forbanna, skuffet og veldig lei meg. Vi trodde vi hadde ødelagt for oss selv, sier treneren.

Dersom enten Bjarg, Bergen Nord eller Arna-Bjørnar hadde vunnet sine respektive kamper, så hadde drømmen blitt knust. Men slik gikk det altså ikke. De andre resultatene begynte å tikke inn.

Bjarg hadde tapt 1-4 hjemme mot Os. Arna-Bjørnar hadde tapt 2-3 hjemme mot Åsane. Så var det Bergen Nord. Først ble det rapportert om at de hadde vunnet 4-2 borte mot Loddefjord, og dermed tatt førsteplassen. Men dramatikken endte ikke der. Det viste seg å være en feilrapportering i FIKS, og det riktige resultatet var at Loddefjord hadde vunnet 3-2! Etter noen kaotiske minutter fikk man også bekreftet Loddefjord-seieren, og Smørås sitt første kretsmesterskap på øverste juniornivå var et faktum. Utrolig, men definitivt også sant!

– Det tok lang tid før vi forsto at vi hadde vunnet. Det gikk sikkert 20 minutter før det gikk opp for oss. De fleste spillerne hadde gått hjem, og folk var ekstremt skuffet. Vi var seks-syv stykker igjen i garderoben da vi fikk vite om resultatene. Det ble spontane utbrudd, og folk fikk beskjed om å komme seg ned til klubbhuset så fort som mulig, sier en lettet og glad hovedtrener.

Loddefjord lå for øvrig under 0-2 med 30 minutter igjen, men med ti mann (!) klarte de utrolig nok å snu kampen til 3-2.

– Vi fikk hjelp av andre lag, men det føles fortsatt like godt, sier Aasen etter den historiske triumfen. 

Hovedsponsor

 

Sponsorer

Aktuelt

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift